Середа , 24.04.2024

У Надала лякають тернополян підвищенням цін на нерухомість

Вже другий день поспіль в інформаційному просторі Тернополя гуляє замовна стаття, в якій йдеться про те, що ріелтори міста готуються підняти ціни на нерухомість.

нерухомистьНагадаємо, минулого тижня у Тернопільській міській раді під час сесії відбувся такий собі тихий переворот – депутати створили нову більшість, яка здатна долати навіть вето міського голови.

Свідченням цієї нової більшості стали результати голосування – депутати прийняли на сесії, всі рішення, у яких були зацікавлені, і в такому вигляді, який їх влаштовує.

Очевидна річ, що міський голова Сергій Надал не може змиритися з поразкою.

Піарники мера живуть в ногу з часом і вони прекрасно розуміють, що за поширення неправдивої інформації у нашій країні важко притягнути до відповідальності. Тому, відчуваючи свою безкарність, запускають у засоби масової інформації замовні матеріали з метою дискредитації депутатського корпусу.

Як приклад, матеріал про те, що ріелтори у Тернополі у найближчому часі готуються підняти ціни на нерухомість. Мовляв, причина в тому, що депутати у міській раді перехопили частину влади у міського голови і тепер мають суттєвий вплив на прийняття важливих рішень.

А це значить, що тернопільським забудовникам для вирішення своїх бізнесових питань тепер треба буде домовлятися ще й з депутатським корпусом, що в свою чергу потягне додаткові фінансові затрати.

Таким чином чорні піарники міського голови намагаються переконати тернополян у тому, що забудовники уже відреагували на владні перипетії на Листопадовій і готуються піднімати ціни.

Насправді, такі фантазії – це марення сивої кобили.

У створенні нової більшості у міській раді, яка постійно іде в розріз із позицією мера, є кілька причин. Одна із них полягає в тому, що депутати в якійсь мірі хочуть впливати і на фінансові потоки міста.

Патріотизм патріотизмом, але фінансове питання все ж таки присутнє у частини депутатського корпусу. Але навіть якщо забудовникам тепер доведеться домовлятися ще й із депутатами, на вартість нерухомості це точно не вплине.

Тернопільські представники будівельного бізнесу не надто спішать розкидатися грішми. Будівельний куш не збільшиться, а просто буде розподілений на більшу кількість осіб, які мають доступ до владного корита. Пересічним тернополянам від цього ні тепло, ні холодно.

Отож, якщо в найближчому часі і відбудеться подорожчання нерухомості, то точно не через міжусобні розбірки у Тернопільській міській раді.