Четвер , 18.04.2024

У тернопільській мерії вирішили що робити із тарифом на проїзд у маршрутках

Вартість проїзду у маршрутках Тернополя піднімати не будуть. Натомість перевізникам виділять компенсацію із бюджету.

маршрутка1Наприкінці травня до Тернопільської міської ради звернулися перевізники з проханням переглянути тариф на перевезення у громадському транспорті міста та встановити його на рівні 3 гривні 50 копійок.

Реагуючи на звернення, було створено спеціальну робочу групу, яка впродовж двох місяців вивчала це питання.

«Спеціальна робоча група досліджувала пасажиропотік у громадському транспорті Тернополя, до роботи залучала фахівців із вищих навчальних закладів, облаштувала відеокамери на окремих маршрутах та досліджувала об’єктивність поданої перевізниками інформації щодо підняття тарифів, – розповідає заступник міського голови Володимир Дідич. – Відповідно до висновку фахівців, виконавчому комітету рекомендовано утриматися від підняття тарифів у громадському транспорті міста».

Як повідомляє прес-служба міськради, тариф на проїзд у громадському транспорті Тернополя залишиться незмінним, а для збереження пільгового проїзду міська рада виділить перевізникам компенсацію.

Для того, щоб зберегти пільговий проїзд у громадському транспорті для соціально-незахищених категорій у міській раді щороку виділяють кошти перевізникам, як компенсацію за пільгові перевезення. На черговій сесії на ці потреби буде додатково виділено більше 3,5 млн. грн, зазначають у міськраді.

Читайте також:
З офісу тернопільської фірми вкрали 130 тисяч гривень