П’ятниця , 26.04.2024

На Тернопільщині завершили перевірку дій поліції під час штурму “борщівського стрільця” (ВІДЕО)

Наскільки правильно поводились працівники поліції під час штурму та самих подій, встановлять вже у Києві. Адже результати перевірки передали туди, розповів начальник ГУНП області Олександр Богомол.

%d0%b1%d0%be%d0%b3%d0%be%d0%bc%d0%be%d0%bb5Він же каже, що загибель обох поліцейських вважає страшною, адже поранення були неглибокими, однак виявились фатальними. Один із хлопців стояв від очільника поліції за кілька метрів. Загинув у нього на очах, пише “20 хвилин”.

– Він був за якихось п’ять метрів від мене. Поранення отримав буквально за 30 секунд до штурму. На війні безліч випадків, коли людям руки-ноги відриває, а тут дві дробини попадають в шию, і хлопця до лікарні не довезли, – пригадує пан Богомол. – Ще одне поранення нашого працівника – коли він був у бронежилеті та касці. На 10 сантиметрів хлопець висунувся з-за кута будинку, стояв у безпечному місці. Куля мисливська потрапила у ключицю, зрикошетила і пробила йому легеню. Хлопця не стало за якісь три хвилини.

Зараз обом родинам мають видати житло, адже в родині одного із загиблих є семирічний син, а в іншого залишилась вагітна дружина. Результати службової перевірки ще в понеділок передали керівнику Нацполіції України Хатії Деканоїдзе, розповів громадський активіст Ігор Василів.

– Перевірку проводила інспекція по особовому складу, київські представники внутрішньої безпеки та прокуратура. Наскільки мені відомо, Хатія Деканоїдзе передала матеріали в Генпрокуратуру, а вони вже мають згодом передати результати на місця. Перші висновки мають повідомити не раніше кінця цього тижня, – каже пан Василів.

В обласній Нацполіції також чекають цих результатів.

– Вони покажуть, чи справді дії поліції були в якийсь момент невірними, чи були помилкові рішення в керівництва, що призвело до трагічних наслідків, – каже пан Богомол. – Зрештою, покажуть, чи не помилився у своїх наказах і я.