Четвер , 28.03.2024

На Тернопільщині цієї неділі проведуть парад кіз

У неділю, 25 вересня на Тернопільщині анонсовано проведення першого фольклорно-мистецького фестивалю «Козафест».

koza2Відбудеться він у населеному пункті із не менш тематичною назвою – смт. Козова.

«Розпочнеться дійство урочистою ходою «КозаФесту» – «Парадом кіз». Спеціально для цього параду фермери та люди з навколишніх сіл привезуть кіз, яких вирощують на власних господарствах, – розповідає співорганізатор фестивалю, підприємець Володимир Ярема. – На відвідувачів чекатиме цікава розважальна частина. Наприклад, зараз проводиться конкурс «Селфі з козою», фото з якого будуть роздруковані та оформлені у тематичну виставку. На гостей чекають лекції про козівництво від досвідчених козоводів, будуть проводитися майстер-класи народних ремесел,  безкоштовні частування козацьким кулішем та юшкою. Для дітей заплановані фольклорні ігри, символом яких є коза, квест «Коза і Козова», оголошено конкурс із прикрашання кіз «KOZA fashion day»».

Вартими вашої уваги будуть виступи фольклорно-мистецьких колективів, а також гуртів «Кавалєрка»,  «Ну-Фест»,  «Руснаки», «Фа-мажор» та «Медовий полин». Завершиться «Козафест» українськими гопацульками.

До речі, з символом фестивалю – козою – на Тернопільщині пов’язано декілька населених пунктів. Це Козова, Козлів, Козина, дві Козівки та ще є одна Баранівка. Та й в Україні і за кордоном є чимало населених пунктів, у назвах яких присутнє слово «коза». Тому в організаторів виникла ідея підписати із ними своєрідну «Асоціацію осідків кози». Вони кажуть, якщо із-за кордону ніхто не відгукнеться, то у межах Тернопільщини й так зможуть створити власну асоціацію.

koza1