П’ятниця , 19.04.2024

Під ніжну мелодію флейти у Тернополі стартував шостий Бібліофест

Коридор, який веде до центральної міської бібліотеки (вул.  Руська, 31) несподівано із занедбаного перетворився на вишуканий і затишний арт-хол (ідея О. Смика), куди направду хочеться повертатись знову і знову.

bibliofest7І ось саме тут відбулось незвичне відкриття цьогорічного вже шостого бібліотечного фестивалю. Вишуканим доповненням до заходу став музичний супровід у виконанні учениці IV класу музичної школи №1 ім. Барвінського Анастасії Черняк (скрипка) та п’ятикласника цієї ж школи – Остапа Окоринського (флейта).

Відкрив урочисту подію очільник  Тернопільської обласної організації НСПУ Олександр Смик. Від міського управління культури і мистецтв він висловив вдячність студентам-волонтерам Тернопільського кооперативного торговельно-економічного коледжу за сумлінне і творче художнє оформлення вуличних стін коридору і вручив кожному з них грамоти.

Невгамовна і креативна Світлана Козелко,  директор комунальної установи «Тернопільська міська централізована бібліотечна система» каже, що від ідеї до втілення час був дуже стислим, і їм довелось працювати півтора тижні щодня й до ночі, гуртом.

Отож старі стіни набули не лише нового вигляду, а й нового змісту, адже на них, окрім розкішних зображень улюблених куточків Тернополя та книжкових полиць, можна прочитати вислови відомих тернопільських письменників, які надихають на позитив: Лесі Романчук, Володимира Вихруща, Богдана Мельничука, Петра Сороки та Олега Германа.

bibliofest1

bibliofest2

bibliofest3

bibliofest4

bibliofest5

bibliofest6

Джерело: Валентина СЕМЕНЯК, tenews.te.ua