Вівторок , 16.04.2024

Уважний тернополянин біля відомого кафе виявив схованку зі зброєю

8 вересня на телефон довіри Управління СБУ в Тернопільській області зателефонував громадянин та розповів про виявлену ним схованку з боєприпасами, яка, з його слів, знаходилася неподалік кафе «Росинка»,  поруч із об’їзною дорогою «Тернопіль-Львів».

%d0%b7%d0%b1%d1%80%d0%be%d1%8fСпівробітники УСБУ спільно із працівниками поліції здійснили огляд місцевості поблизу кафе. У результаті проведених заходів правоохоронцями виявлено схованку зі зброєю, яка знаходилася поруч із зупинкою громадського транспорту на узбіччі дороги.

Із схованки вилучено гранату РГД-5, дві димові шашки та кілька десятків набоїв калібру 9 мм, 5,45 мм та 7,62 мм.

Наразі вирішується питання про внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Управління СБУ в Тернопільській області висловлює вдячність небайдужим краянам за пильність та вчергове нагадує, що громадяни, котрі володіють інформацією про підготовку або вчинення злочинів, віднесених до компетенції спецслужби, можуть цілодобово повідомити зазначені відомості, зателефонувавши на телефон довіри УСБУ (0352) 52-90-00 або на гарячу телефонну лінію (067) 352-31-00.

Сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю  УСБУ в Тернопільській області