Четвер , 18.04.2024

Дорожній тендер на півмільярда на Тернопільщині встигли провести ще до “ProZorro”

Замовлення на півмільярда гривень дорожники Тернопільщини встигли зробити ще до запровадження системи електронних закупівель “ProZorro”.

%d1%8e%d0%bb%d0%b8%d0%ba2Нагадаємо, 18 серпня, за результатами тендеру Служба автомобільних доріг у Тернопільській замовила ТОВ «Техно-Буд-Центр» поточний ремонт автодоріг державного значення за 582,18 млн грн.  Послуги замовили на строк до кінця 2017 р, пише Інтернет-видання “Галас”.

Проте оголошення про проведення тендеру було розміщене ще до 1 серпня. Тобто замовлення на більш як півмільярда гривень на Тернопільщині встигли провести іще за старою системою тендерних закупівель, адже система “ProZorro” вступила в дію тільки з 1 серпня 2016 року.

Втім, начальник Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Богдан Юлик нічого крамольного у цьому не вбачає – каже, що з тендером на півмільярда усе в порядку.

– Так випало, що цей тендер ми проводили іще до запровадження системи “ProZorro”. – пояснює Богдан Юлик. – Зараз ми проводимо нові тендери і користуємось уже новою системою державних закупівель. Аналогічна ситуація і в інших регіонах. Тож нічого страшного у цьому немає.

Керівник обласної Служби автомобільних доріг також пояснив, що термін виконання замовлення вказаний до кінця 2017 року, оскільки певні ремонтні роботи можуть бути не завершені цього року.

За словами Богдана Юлика, перелік доріг, які будуть ремонтувати в області за результатами тендеру на суму 582 млн. грн., у вересні цього року має затвердити Кабінет Міністрів.