Вівторок , 23.04.2024

За викрадення офіціантки батько з сином отримали 5,5 років на двох

Три та два з половиною роки позбавлення волі отримали Анатолій Г. та його син Ілля Г. за незаконне позбавлення волі людини. Також чоловіків мають виплатити потерпілій моральну шкоду.

vykradennjaНаприкінці листопада 2015 року пізно вночі, діючи за попередньою змовою, батько з сином на власному автомобілі під’їхали до одного з барів Бучача, де працювала потерпіла Марія Л.

Дочекавшись, коли вона після роботи попрямує додому, вдягнули на голови балаклави, вийшли з машини та, застосувавши фізичну силу, посадили її на заднє сидіння авто.

Після цього син сів за кермо, а батько – поруч із потерпілою та поїхали. По дорозі з метою її дезорієнтації Анатолій Г. вдягнув на голову Марії Л. целофановий пакет, а руки обмотав скотчем.

У дворі власного будинку обвинувачені силоміць завели жінку в підвал, змусили сісти на стілець і зв’язали ноги скотчем. Після цього 52-річний Анатолій Г. разом із 29-річним сином Іллею почали вимагати від неї зізнатись у крадіжці грошей, погрожуючи фізичною розправою їй та її близьким.

Приблизно через 2 години Марію Л. знову посадили в автомобіль, привезли до автозаправки неподалік місцевого цукрового заводу та відпустили. Про своє викрадення потерпіла одразу повідомила знайомому, а той викликав поліцію.

Допитаний у суді, обвинувачений Анатолій Г. зізнався, що умисел на незаконне позбавлення волі офіціантки виник у нього, оскільки вважав, що Марія Л. заволоділа його коштами у сумі приблизно 50 тис. доларів США, коли він відпочивав у барі, і сподівався таким чином добитися від неї зізнання та повернути гроші. Для здійснення плану і залучив сина.

У поданих апеляційних скаргах обвинувачені та їхній захисник просили пом’якшити вирок суду першої інстанції та не позбавляти їх волі. А також частково задовольнити цивільний позов, стягнувши з них на користь потерпілої 2 тис. грн моральної шкоди.

Колегія суддів апеляційного суду вирішила, що апеляційні скарги обвинувачених Г—ів підлягають частковому задоволенні у частині зменшення обсягу завданої шкоди. В решті вирок суду першої інстанції залишено без змін, повідомляє прес-служба апеляційного суду Тернопільської області.