Четвер , 25.04.2024

За що тернопільські вчителі можуть просити премії у влади?

Випускники тернопільських шкіл показали високі результати під час зовнішнього незалежного оцінювання, чим власне і можуть гордитися їхні учителі. 

перший-дзвоник-тернопильТернопіль потрапив у десятку кращих за кількістю випускників із високими результатами ЗНО. За двома критеріями “файне місто” посіло 8-ме місце, ще за одним критерієм – п’яте.

Український центр оцінювання якості освіти опублікував результати Зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) у 2016 році.

Журналісти видання Тексти.org.ua, проаналізували дані центру оцінювання, вибравши усіх випускників, котрі здали ЗНО на більше ніж 180 балів з трьох предметів одночасно. Загалом, максимально можливий бал 200. Предмети поділили на 3 класичні блоки спеціальностей (гуманітарний, математичний, фізичний). Кількість найкращих учнів показали пропорційно до кількості усіх, хто здавав ЗНО.

Тернопіль потрапив у десятку кращих міст у цьому рейтингу. За двома критеріями “файне місто” посіло 8-ме місце, ще за одним критерієм – п’яте місце (детальніше див. графіку).

Перше місце посів Львів. Слід також відзначити, що у десятку кращих потрапили майже всі міста Західної України, пише “Галас”.

рейтинг1