П’ятниця , 29.03.2024

За 30 крадіжок житель Закарпаття уже відсидів. Тепер скоїв іще 7

Тільки минулого року житель Закарпаття звільнився із місць позбавлення волі за скоєння 30 майнових злочинів. Проте нещодавно чоловіка знову затримала поліція – йому інкримінують скоєння 7 крадіжок на Тернопілллі.

zlo4yn1Розбиті металопластикові вікна, пошкоджені рами та інші сліди проникнення залишали по собі невідомі квартирні злодії, які впродовж кількох місяців орудували на Тернопільщині.

Від рук зловмисників потерпіли мешканці обласного центру, Тернопільського та Чортківського районів, повідомляють у секторі комунікацій Тернопільського обласного управління Національної поліції.

За словами слідчого Тернопільського відділу поліції Мирона Шеремети, усі злочини були між собою схожі. Зловмисник проникав до осель на першому або другому поверхах. В помешканнях злодій шукав цінні речі, які можна швидко та непомітно реалізувати. Найчастіше він крав готівку, ювелірні вироби, електроніку, побутову техніку та інструменти.

З однієї квартири в обласному центрі зловмисник викрав вісім тисяч доларів, шістдесят колекційних кишенькових годинників, понад двадцять ювелірних виробів та ноутбук. У селі Петриків Тернопільського району невідомий привласнив побутову техніку та електроніку на більш як дві тисячі гривень.

Подібним був почерк злодія і в Чорткові. Там він з оселі пенсіонерки викрав речей на десять тисяч гривень. Серед іншого були дорогоцінні прикраси. Ще двічі зловмисник намагався проникнути до помешкань через розбиті вікна, проте завершити заплановане йому не вдалося.

Не погребував злодій і крадіжкою в чортківському храмі. Уже звичним для себе способом він проник до Церкви християн віри євангельської, де викрав побутову техніку та інші цінні речі.

Саме в Чорткові правоохоронцям вдалося впіймати зловмисника. Чоловік намагався покинути межі нашої області. Його на автовокзалі помітив поліцейський патруль. Правоохоронці попросили невідомого показати документи, на що той відреагував неадекватно.

Чоловіка запросили до відділу поліції, де встановили його особу. Це – раніше судимий за тридцять майнових злочинів 40-річний житель Закарпаття. Він наприкінці 2015 року вийшов з місць позбавлення волі.

Результати експертиз та перевірок, проведених правоохоронцями, встановили причетність чоловіка до скоєння численних крадіжок. Чоловік у них зізнався. Він розповів, що крадене збував на ринках і в ломбардах, а деякі речі зберігав у сховках.

Частину краденого поліцейські відшукали і вилучили.

Серійному злодієві-рецидивісту інкримінують дві квартирні крадіжки в обласному центрі, три в Тернопільському районі та дві у Чорткові. За фактами цих семи злочинів відкрито кримінальні провадження за частиною третьою статті 185 КК України – крадіжка, поєднана з проникненням в житло інше приміщення чи сховище. Наразі поліцейські встановлюють причетність зловмисника і до інших подібних злочинів.