Четвер , 18.04.2024

На Тернопільщині горить торфове родовище

Пожежа торфого родовища площею 7 гектарів виникла поблизу села Велика Іловиця Шумського району.

torf220 вересня о 16:22 на пункт зв’язку 16-ї державної пожежно-рятувальної частини Управління надійшло повідомлення про пожежу сухої трави на відкритій території поблизу села Велика Іловиця Шумського району. На виклик оперативно направили черговий караул.

По прибуттю до місця події було встановлено, що горить суха трава, на площі орієнтовно 10 га. Вогнеборці ліквідували загорання. Однак, внаслідок горіння сухої трави виникло займання покладів торфу окремими осередками на площі орієнтовно 7 га. Глибина залягання корисної копалини – близько 60 см.

torf1На боротьбу зі стихією направили додатково резервний караул ДПРЧ-16. Окрім цього були задіяні 9 працівників ДП «Кременецький лісгосп», трактор з плугами та автомобіль з ємністю для підвозу води.

21 вересня на допомогу черговому та резервному караулам ДПРЧ-16 прибули вогнеборці 5-ї ДПРЧ Управління. Для боротьби із вогнем залучено автоцистерну, пожежно-насосну станцію, 2 мотопомпи та 2 одиниці спеціальної пристосованої техніки для підвозу води.

Станом на 22 вересня на місці події працює 7 одиниць техніки та 23 чоловік особового складу пожежно-рятувальних підрозділів У ДСНС України у Тернопільській області. Для допомоги задіяно також 5 одиниць техніки та 9 працівників від органів влади. Роботи з ліквідації пожежі тривають, повідомляють у Тернопільському обласному управлінні ДСНС.