Четвер , 28.03.2024

Тернопільська поліція знайшла два крадені автомобілі, але це не принесло радості його власникам

Одну автівку зловмисник підпалив, а другу розбив у ДТП.

zlo4yn1Оперативники кримінальної поліції Тернопільщини вийшли на слід зловмисника, причетного до пограбувань та незаконних заволодінь транспортними засобами. Наразі вирішується питання про оголошення зловмисникові підозри та обрання міри запобіжного заходу.

Як повідомив начальник відділу кримінальної поліції ГУНП Тернопільської області Михайло Шмиглик, оперативними заходами вдалося встановити причетність раніше неодноразово судимого зловмисника до трьох пограбувань та двох викрадень автомобілів.

Наживою лиходія під час відкритого викрадення майна ставали мобільні телефони. Дорогі апарати зв’язку він викрав у жителя обласного центру та мешканця села Смиківці Тернопільського району. Його жертвою стала й 10-річна дівчинка, котру зловмисник пограбував серед білого дня на шкільному подвір’ї. Крадене фактично за безцінь збував своїм знайомим. Приміром, вирваний у школярки мобільний вартістю шість тисяч гривень продав лише за чотири сотні.

Незаконне заволодіння транспортними засобами – ще одне кримінальне хобі 22-річного тернополянина. Оперативники підозрюють його у вчиненні двох таких злочинів. Автівки були знайдені, але господарям це не принесло радості, адже викрадене «Рено» зловмисник спалив, а «Жигулі» розбив, вчинивши ДТП.

Кримінальне провадження розпочато за частиною другою статті 186 та частиною другою статті 289 ККУ. Триває досудове розслідування, повідомляють у секторі комунікацій Тернопільського обласного управління Національної поліції.