Четвер , 28.03.2024

У голови Тернопільської ОДА хочуть забрати депутатський мандат

23 вересня о 10 годині в приміщенні Тернопільського окружного адміністративного судувідбудеться останнє судове засідання, основним фігурантом якого є Степан Барна.

barna2Нагадаємо, голову Тернопільської ОДА, за сумісництвом депутата облради Степана Барну «затягли» до суду через новий закон «Про державну службу», що вступив у дію 1 травня 2016 року.

Цей документ забороняє держслужбовцям вищого рівня поєднувати держслужбу з виконанням обов’язків депутата місцевої ради.Крім того, вони не мають права бути членами будь-яких політичних сил.

Як відомо, у жовтні минулого року Степан Барна зайшов у Тернопільську облраду під брендом президентської партії «Солідарність». Під час виборчої кампанії він очолив список кандидатів та активно займався «розкруткою» політичної сили на Тернопіллі.

У зв’язку з цим, ініціатор позову, екс-голова Шумської РДА Василь Габор, вимагає притягнути до адміністративної відповідальності Степана Степановича та змусити його усунути конфлікт інтересів, який полягає в суміщенні посади голови ОДА з діяльністю депутата обласної ради, пише “Номер один.

Натомість Барна не розуміє, чому має складати мандат чи йти з посади голови ОДА,адже він отримав статус депутата задовго до того, як прийняли закон, який, мовляв, зворотної дії не має.

Ця справа тягнеться вже кілька місяців. За словами позивача Василя Габора, в цю п’ятницю доля позову, скоріш за все, буде визначена. На позивача та відповідача чекають судові дебати, опісля яких буде оголошено вердикт.