П’ятниця , 29.03.2024

У Тернополі працівники ЖЕКу викинули на причіп трактора сумку із ртуттю (ВІДЕО)

У четвер, 8 вересня, до рятувальників надійшло повідомлення про те, що у Тернополі на бульварі Петлюри, у підвалі 9-ти поверхового житлового будинку, виявлено сумку, в якій знаходяться ємності із речовиною, схожою на ртуть.

%d1%80%d1%82%d1%83%d1%82%d1%8c1Знахідку виявили працівники ЖЕКу, які прибирали сміття у підвалі та завантажували його на причіп трактора, повідомили у Тернопільському обласному управлінні ДСНС.

Прибувши на місце події, рятувальники встановили, що на причепі трактора разом із сміттям у старій сумці знаходиться 2 ємкості із ртуттю. В ході розвідки додатково виявили осередки розливу ртуті у вигляді дрібних крапель у приміщенні підвалу.

Рятувальники провели механічний збір розлитої металевої ртуті та демеркуризацію приміщень підвалу. Всього зібрали та передали представникам міської ради для подальшої утилізації понад два кілограми металевої ртуті.

На місці події працювали два відділення аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління, оперативна група Управління та тернопільського міського відділу Управління ДСНС України в області, працівники поліції, санітарно-епідеміологічної станції та органів влади. Загалом рятувальники до роботи залучили 12 чоловік особового складу та 4 одиниці техніки, а також спеціальний автомобіль хімічного захисту.

За зверненням Тернопільської міської ради контроль за рівнем гранично допустимої концентрації та якістю проведення демеркуризації ртуті  в приміщенні підвалу будинку  буде здійснювати Тернопільська міська санітарно-епідеміологічна станція.