П’ятниця , 19.04.2024

Хто з тернополян найближчим часом отримає повістки з військкомату?

На Тернопільщині готуються до початку осіннього призову на строкову військову службу. Скільки часу триватиме призов, наразі точно невідомо.

pryzovПрацівники військкомату запевняють, що хлопці служитимуть по місці дислокації, у зону АТО їх не відправлятимуть, пише “За Збручем”.

Наразі триває останній тиждень підготовки до осіннього призову. Перша відправка призовників на службу відбудеться 4 жовтня.

“З першого жовтня розпочнуться перші засідання призивних комісій. На цих засіданнях визначатимуть, кого з юнаків звільнять від служби, кому дадуть відстрочку, а хто поїде до навчальних центрів для проходження служби. Ми вкотре наголошуємо, що хлопцям заборонено брати участь у бойових діях, вони служитимуть по місці дислокації. Військова служба – це обов’язок кожного чоловіка, він має знати, як захистити Батьківщину. Строковиків будемо направляти на комплектування частин підрозділів в Західній і Центральній Україні. До речі, цієї осені ми не будемо відправляти строковиків на прикордонну службу. Щодо вікової категорії, то вона не змінилася. Військову службу проходитимуть молоді люди від двадцяти до двадцяти семи років”, – каже обласний військовий комісар Володимир Катинський.

Тим, хто бажає вступити до лав Збройних сил України і підписати контракт, виплачуватимуть одноразову грошову винагороду у сумі десяти тисяч гривень.