Четвер , 28.03.2024

Військовому з Тернопільщини посмертно присвоїли звання Героя України

Військовому із Тернопільщини Володимиру Гарматію посмертно присвоєно звання Героя України.

garmatij1Президент України Петро Порошенко присвоїв звання Герой України молодшому лейтенанту командиру взводу управління гаубичної самохідно-артилерійської батареї гаубичного самохідно-артилерійського дивізіону бригадної артилерійської групи 51 окремої механізованої бригади оперативного командування «Північ» Володимиру Гарматію посмертно.

Про це повідомляє прес-служба Тернопільської ОДА.

З 16 червня 2014 року молодший лейтенант Гарматій брав участь у антитерористичній операції. Під час виконання завдань молодший лейтенант особисто очолював групу планування вогневого ураження противника. Проведена під його керівництвом робота дозволила створити дієву систему вогневого ураження противника та забезпечити надійний захист підрозділів від раптового нападу противника як в базових таборах, так і на блокпостах, та ефективне знищення живої сили та техніки незаконних збройних формувань під час бойових зіткнень.
Молодший лейтенант Гарматій брав активну участь у практичних заходах з організації системи вогню блокпостів. Під час керівництва підлеглими в умовах бойової обстановки офіцер проявив сміливість, виваженість та наполегливість, що сприяло підтриманню належного морально-психологічного стану особового складу. Вміле поєднання ним розумної ініціативи та бездоганної виконавчої дисципліни дозволили вчасно та якісно виконати завдання з вогневого ураження противника.
25 липня 2014 року в ході виконання бойового завдання молодший лейтенант Гарматій не зрадив державі і не відступив разом із 41 товаришем по службі на територію Російської Федерації. Під час бою офіцер загинув.
Нагороду сина отримала з рук Президента мати Героя Оксана Гарматій.