Вівторок , 23.04.2024

Сьогодні у чотирьох містах пом’януть фотокореспондента, який загинув на Донбасі

Сьогодні згадують фотокореспондента Віктора Гурняка, який загинув на Донбасі. О 8:00 у Трьохсвятительському храмі на другому поверсі дзвіниці Михайлівського Золотоверхого монастиря у Києві розпочалась панахида за спокій душі загиблого.

viktor-gurnyak-jpgСьогодні в Києві та Львові, Тернополі та Одесі пом’януть Віктора Гурняка (псевдо «Гарт», «Гартік», позивний «Олігарх») – пластуна, фотокореспондента, волонтера, добровольця батальйону «Айдар», який загинув у зоні АТО два роки тому.

«Дорогі друзі! Завтра сумні роковини – два роки, як у бою з московською наволоччю на Луганщині загинув наш побратим – пластун, фотокореспондент і мужній воїн «Айдару» Віктор Гурняк. О 8:00 у Трьохсвятительському храмі на другому поверсі дзвіниці Михайлівського Золотоверхого монастиря у Києві відбудеться панахида за спокій душі Віктора. Запрошую всіх друзів приєднатися до спільної молитви і згадати героя. Потім ми поставимо портрет героя біля стіни пам’яті біля Михайлівського монастиря і кожен охочий протягом дня зможе принести туди квіти і свічки», – написав у Facebook Андрій Ковальов (Andriy Kovalov).

Водночас, у Львові о 9:30 відбудеться поминальна служба Божа в церкві Андрія Первозванного (вул. Варшавська, 38), о 11:00 – молебень на Пластовому меморіалі Личаківського кладовища.

Нагадаємо, Віктор Гурняк навчався у 27-й загальноосвітній школі в Тернополі, згодом у Технічному коледжі Тернопільського національного технічного університету. Жив і працював у Тернополі. Загинув 19 жовтня 2014 від мінометного снаряду, коли під обстрілом вивозив поранених у районі 32-го блокпосту поблизу селища Сміле Слов’яносербського району Луганської області.

Джерело: glavcom.ua