П’ятниця , 19.04.2024

Тернопільські депутати хочуть покарати акторів, які знімалися у фільмі “Волинь”

У Тернопільській обласній раді створили спеціальну депутатську комісію, яка займається вивченням ситуації щодо участі акторів обласного драмтеатру у зйомках у польському історичному фільмі “Волинь”.

volyn3-1Перше засідання комісії відбулося вчора, 27 жовтня. Депутати налаштовані суворо покарати акторів, які брали участь у зйомках скандального фільму. Висловлювалися навіть за те, що відповідати повинні не тільки актори, але й їхній керівник – директор драмтеатру.

Щоправда, остаточного рішення депутати не прийняли, оскільки на засіданні комісії не було самих акторів – вони зараз перебувають на гастролях.

Зійшлися на тому, що у суботу, 29 жовтня, четверо акторів, які знімалися у “Волині”, нададуть свої пояснення.

Деякі гарячі голови в обласній раді навіть заговорюють про доцільність звільнення артистів, що знялися в антиукраїнському фільмі. Хоча до звільнення навряд чи дійде справа, але в будь-якому випадку такі гострі випади на адресу артистів призведуть тільки до заяв про переслідування та піару для самих же артистів.

Та й зрештою, перед тим як приймати радикальні рішення, тернопільські обласні депутати мали б поцікавитися у директора театру та артистів про одну річ.

На вітчизняних телеканалах зараз демонструють десятки серіалів, знятих в Україні. Більшість із них звичайно, російськомовні, але зняті вони у нас в країні.
Не будемо говорити про шедевральну майстерність акторів, які працюють у тернопільському провінційному театрі. Але рівень більшості тернопільських акторів на порядок вищий від того рівня, який демонструють артисти у цих дешевих серіалах.
Так ось, депутатам облради, перш ніж приймати серйозні рішення, не завадило б поцікавитися як часто тернопільські актори отримують запрошення зніматися у вітчизняному кіно?

Бо говорити і засуджувати легко, а ось щось запропонувати акторам для їхньої творчої реалізації – нема кому.

Сергій РАДКЕВИЧ

 

One comment

  1. дурну голову свою нехай покарають. Придурки, чого до людей вчепилися. Вони працюють.