Четвер , 25.04.2024

Ціле літо готувалися до зими, а приїхав міністр і нема чим похвалитися

Влада Тернопільщини підготувалася до опалювального сезону, однак багатьом мешканцям області доведеться відчути сповна принади нових тарифів на опалення.

barna-zubkoПід час перебування на Тернопільщині вчора, 12 жовтня, віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко звернув увагу на два дуже суттєвих недоліки в роботі місцевих органів влади щодо підготовки до зими.

В області 1264 котельні, але замінено лише 1,66 кілометра теплових мереж. Тобто, працюючи над енергозбереженням, на одну котельню замінили приблизно аж 1 метр теплових мереж.

Окрім, цього Тернопільщина в аутсайдерах іще за одним показником – на всю область лише 9% будинків оснащені приладами обліку теплової енергії.

На цей недолік чиновникам звертали увагу іще навесні, однак літо пройшло, але належних висновків так і не було зроблено.

Фактично це означає, що в плані енергоефективності на Тернопільщині є суттєві проблеми. Відтак, область хоч і підготувалася до опалювального сезону, але платити громадянам за новими тарифами доведеться чимало.