П’ятниця , 29.03.2024

Депутати передумали призначати головного редактора газети “Тернопіль вечірній”

На сесії міської ради, яка відбулася у п’ятницю, 21 жовтня, депутати розглянули питання про призначення головного редактора газети “Тернопіль вечірній”.
tv3Ініціатором і розробником цього проекту рішення виступив депутат-свободівець Іван Зінь.

Причиною підняття такого питання стало невдоволення депутатів якістю роботи міськрадівського видання.

Однак, “Тернопіль вечірній” вступив у процес роздержавлення. Згідно із законом про роздержавлення комунальних ЗМІ, звільняти і призначати редакторів не можна, якщо видання уже вступило у процес роздержавлення.

Власне цей пункт закону не зупинив би міських депутатів, так само як і не зупинив депутатів Тернопільської районної ради і Тернопільської обласної ради у прийнятті кадрових рішень щодо газет “Подільське слово” та “Свобода”.

Але під час обговорення цього питання з’ясувалася іще одна річ, про яку депутати знали й раніше – головний редактор міськрадівського видання перебуває у декретній відпустці. А згідно з трудовим законодавством під час декретної відпустки звільняти людину не можна.

Відтак, гучне питання про призначення головного редактора переформатували у питання про звіт в. о. головного редактора за рік роботи. Заслухати звіт керівника “вечірки” депутати планують на наступній сесії.