Вівторок , 16.04.2024

На Барну і Овчарука журналісти написали скаргу до Порошенка

Колектив тернопільської обласної газети “Свобода” направив відкрите звернення на адресу Президента України Петра Порошенка.

poroshenko1“Шановний пане Президенте!

Звертаємося до Вас як гаранта Конституції України, з проханням захистити колектив Тернопільської обласної газети “Свобода” від протиправних дій членів партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність” – голови Тернопільської обласної державної адміністрації Степана Барни та голови обласної ради Віктора Овчарука, які своїми рішеннями гальмують проголошений Вами курс на реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації.

Так, 22 вересня 2016 року на сесії обласної ради з порушенням Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, без повідомлення колективу, нехтуючи його думкою, кулуарно, в результаті політичної змови, було призначено нового головного редактора газети “Свобода”. Ми впевнені, що це незаконне рішення буде оскаржене у судовому порядку”.  – йдеться у тексті звернення.

Водночас колектив видання просить президента особисто втрутитися у ситуацію, що загрожує свободі слова в Україні.

“Вимагаємо вжити невідкладних заходів впливу на керівників області, які відкрито демонструють неповагу до українських законів, чим підривають довіру до інститутів влади та Вас особисто”. – зазначається у зверненні.

Нагадаємо, Тернопільська обласна рада нещодавно призначила Віктора Уніята на посаду головного редактор газети “Свобода”. Колектив видання виступив проти цього призначення, мотивуючи тим, що газета уже вступила у процес роздержавлення і обласна рада, згідно із законом про роздержавлення комунальних ЗМІ, уже не може прйимати кадрові рішення.

Втім, на даний час Віктор Уніят іще не приступив до виконання обов’язків головного редактора, оскільки в. о. головного редактора Михайло Лисевич наразі перебуває на лікарняного і не може передати справ новому керівнику, пише “Галас”.