Четвер , 18.04.2024

Катинський не скористався правом вийти на волю під заставу у розмірі 2 мільйони

Тернопільський обласний військовий комісар Володимир Катинський, якого нещодавно затримали на отриманні хабара, залишиться під вартою два місяці, адже правом на внесення застави він не скористався.

katynskyjІнформацію про це підтверджують у прес-службі військової прокуратури Західного регіону України, пише “Галас”.

Нагадаємо, 20 жовтня Шевченківський районний суд Львова задовольнив клопотання військової прокуратури Західного регіону України та обрав військовому комісару Тернопільського обласного військового комісаріату полковнику Катинському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб з визначенням застави у розмірі 2 мільйонів гривень.

Як повідомлялося, 18 жовтня 2016 року слідчий відділ військової прокуратури Західного регіону України, військова прокуратура Тернопільського гарнізону за матеріалами та спільно із відділом боротьби з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Тернопільській області задокументувала факт отримання хабара комісаром.

Неправомірну вигоду в розмірі 260 тис. грн. призначалася за сприяння у призначенні військового комісара Борщівського РВК Тернопільщини підполковника В. на посаду та нестворення перешкод у службовій діяльності. Корупціонера затримано в порядку ст. 208 КПК України під час одержання частини неправомірної вигоди у розмірі 66 тис. грн.