Субота , 20.04.2024

Тернопільщина експортуватиме в Іран кури, яйця та лампочки (ВІДЕО)

В рамках розширення співпраці з Іраном очікується, що свою продукцію у цю країну експортуватиме світлотехнічне підприємство “Ватра”. Також для тернопільських виробників відкриваються перспективи постачання курячого м’яса та яєць.

ukraine-iranУ Києві 26 жовтня голова Тернопільської обласної адміністрації Степан Барна взяв участь у підписанні Меморандуму про співпрацю Тернопільщини з останом Альборз – що у Республіці Іран.

Відтак, сторони домовилися, що будуть розвивати співробітництво як в економічному, так і гуманітарному секторі, повідомляє прес-служба Тернопільської ОДА.

В рамках Меморандуму передбачається розвиток торгівлі та виробництва, що в свою чергу допоможе в організації нових робочих місць.

Важливим пунктом є організація стажування та обмін спеціалістами, які допоможуть глибше пізнати особливості зовнішньоекономічної діяльності Тернопільщини та Альборзу. Цікавим є те, що взаємодія у галузі охорони здоров’я, окрім іншого, включатиме й питання організації виробництва екологічно чистих продуктів харчування. Українська та Іранська сторони розвиватимуть туризм, в рамках чого буде організовано й учнівсько-студентський відпочинок.

Для Тернопільської області азійський напрямок займає важливе місце у здійсненні зовнішньо-економічної діяльності. При цьому, з усього об’єму експорту в країни Азії – 20% припадає саме на Ісламську Республіку Іран.

Останнім часом внутрішній ринок Ірану активно розвивається і це зумовлює збільшення попиту, як на продукцію сільськогосподарського сектору, так і на будівельну, енергетичну тощо. Тому, для Тернопільщини відкриваються перспективи експорту на іранський ринок світлотехнічної продукції корпорації «Ватра», нарощування обсягів постачання олійних, зернових культур та загалом розширення товарної номенклатури експорту іншою продукцією, яка б цікавила іранську сторону. Цікавим з економічної точки зору є, зокрема, налагодження постачання курячого м’яса та яєць.

Тож підписання Меморандуму про співпрацю між Тернопільською обласною державною адміністрацією та адміністрацією області Альборз Ісламської Республіки Іран є тим підґрунтям для бізнесу обох сторін налагодити взаємовигідні економічні відносини, які для області означатимуть її подальший та стабільний соціально-економічний і культурно-освітній розвиток.