Четвер , 28.03.2024

У Тернополі відкрили анотаційну дошку автору пісні “Файне місто”

У четвер, 6 жовтня, на фасаді будинку біля пам’ятнику Івана Франка відбулося відкриття анотаційної дошки відомому музиканту, вокалісту рок-гурту “Брати Гадюкіни”, автору пісні “Файне місто Тернопіль” Сергію Кузьмінському.

gadjukinЦе вже шоста анотацій на дошка з QR-кодом, яку відкрили у Тернополі, повідомляє прес-служба міськради.

“Майже кожне місто в Україні має свою визначеність у назвах, наприклад, Полтава – місто галушок, перша столиця – це Харків, інтелектуальна столиця – це Львів, а Тернопіль – файне місто. І таке воно одне, – каже начальник управління культури та мистецтв Олександр Смик. – Коли міська рада підписувала угоду з гуртом “Брати Гадюкіни” про передачу прав на композицію “Файне місто Тернопіль”, то йшлося лише про використання фрази “Файне місто”.

Гурт “Брати Гадюкіни” був першим серед україномовних рок-гуртів, його називають культовим гуртом, який здобув велику популярність у багатьох країнах.

Довідка: Анотаційні дошки у Тернополі розміщені: на “Універмазі”, де колись був Парафіяльний костел Пресвятої Діви Марії Неустанної помочі; на фасаді бул. Шевченка, 23, поруч якого була тернопільська ратуша; на вул. Опільського, 1, де знаходився Єзуїтський костел; на приміщенні Тернопільської міської ради; на замку, присвячена постаті Яна Амора Тарновського та тепер лідеру гурту “Брати Гадюкіни” Сергію Кузьмінському.