П’ятниця , 19.04.2024

У Тернополі пікетувальники ледь не освистали голову обласної ради (ВІДЕО)

На будь-яку проблему у влади є стандартна відмазка – створити ініціативну групу, яка буде заговорювати цю проблему.

piket6Незважаючи на холод, а в четвер, 13 жовтня, на вулиці було всього +4, освітяни таки приїхали із різних райцентрів на мирний мітинг під Тернопільською ОДА. Були тут і Зборів, і Вишнівець, і Почаїв.

Люди не приховували ні розчарування, ні злості, адже від літа сидять без зарплат, пише “20 хвилин”

– Зарплати нема, ставку за престижність професії практично зняли, бо що таке один відсоток проти попередніх 20? – каже викладач фізичної культури Підволочиського ліцею Іван Присяжний. – Доки ми були на державному фінансуванні, то теж іноді були  перебої із зарплатами, але ж не настільки!

Чоловік розповідає, що у них в ліцеї навчається близько 250 учнів, а ще є 60 працівників ПТУ. Середня зарплата складає 2 500- 3 000 гривень, це без надбавки. Ні стипендій, ні зарплат не бачать ще від липня.

Що цікаво, заборгованості перед ПТУ немає в Кременці та Тернополі. Однак підтримати колег на мітинг прийшов і скандальний ректор ПТУ Андрій Каплун.

Зрештою, після майже годинного стояння під стінами ОДА, освітяни таки домоглися, аби до них вийшов хтось із очільників. Та Степана Барни вони так і не дочекались – він був у відрядженні. Заступники Крупа та Юрик, які намагалися донести до протестувальників, що постанова щодо надання 77 млн грн дотацій на нашу область вже лежить в Кабміні. Однак слухати їх не особливо хотіли. Голову ж облради Віктора Овчарука теж ледь не освистали. Особливо після пропозиції створити ініціативну групу.

– А чого ви не рухались далі? Чого ту ініціативну групу ніхто не створив раніше? Ми від літа без грошей! – кричали освітяни.

Врешті трохи заспокоїлись, коли заступник голови облради Любомир Крупа пояснив, що навіть якщо Кабмін підпише постанову, то вже і зараз грошей ніхто людям не видасть. Розподіл коштів має відбутись після засідання сесії, або принаймні за рішенням бюджетної комісії. Люди почали вимагати, аби їм пообіцяли хоча б конкретну дату, але й цього зробити представники обласної влади не змогли.