Четвер , 28.03.2024

Довірливий тернополянин за 1600 доларів купив німецькі ложки з китайськими ієрогліфами

Жителі Тернопільщини продовжують шокувати своєю довірливістю та наївністю, А саме ці риси і шукають у жертвах пройдисвіти.

shahrajТак цими днями спритні аферисти вигідно продали дешевий товар по неймовірній ціні жителю Бережанщини.

Старенький пенсіонер придбав цілу валізу столових приборів за 1600 доларів. Думав, що отримав якісний німецький товар, а виявилося  – китайський непотріб.

Халепа спіткала мешканця району в обласному центрі. 80-річний дідусь повертався з Тернополя після курсу лікування до рідної домівки. Саме чекав на автобус у райцентр, як до нього підійшли двоє незнайомців. Чоловіки швидко зав’язали  розмову з пенсіонером. Той дізнався, що молодики прямують до Німеччини, де працюють.

Однак грошей катастрофічно не вистачає на бензин, тому запропонували чоловіку придбати товар, яким торгують. Столові прибори, як запевняли продавці, дуже якісні і недешеві (понад дві тисячі євро), однак пенсіонеру вони пропонували придбати ножі та виделки за чималою знижкою. Жертва таки потрапила на гачок, проте такої суми грошей дідусь при собі не мав. Аферисти погодилися підвезти мешканця Бережанщини до домівки, мовляв по дорозі.

Задурманений умілими словами шахраїв, дідусь виніс з помешкання усі заощадження – 1600 доларів. Вже взявши до рук валізку, задумався, навіщо йому такий дорогий столовий набір, однак аферисти побачивши сумніви чоловіка, витягли з багажника авто ще одну валізку, як бонус за придбання товару.

Швидко сіли в іномарку та поїхали. А пенсіонер довго роздивлявся товар і зрештою зрозумів, що його підступно обманули. На німецьких виделках та ножах усюди стояли китайські штампи, та й сама сталь виявилася дешевим сплавом. А у бонусній валізі він виявив лише три кухонні ножі сумнівної якості.

Вже вранці наступного дня потерпілий вирішив розповісти про аферу правоохоронцям. Просив застерегти інших мешканців від подібних афер. Каже зараз самому соромно за такий бездумний вчинок.

 

One comment

  1. я одного не розум1ю – для чого старенькому т1 ложки, нав1ть якщо вони були б сам1 найн1мецьк1ш1 1 найяк1сн1ш1. У мене батько вже 86 рок1в мае. та грошей також наскладав трохи соб1 на останн1 потреби, але йому запропонуй як1сь там ложки. чи там хоч саме золото – в1н все одно не купить, бо в1н каже, що в йогго вц1 те все не потр1бне. А д1ти та внуки з правнуками сам1 куплять аби були грош1. В1н може 1м дати на якусь куп1влю, а самого н1 за що не вмовиш щось купити. Не розум1ю тих старих, котр1 л1зуть купувати так1 реч1, що вони зовс1м 1х не стосуються. Ну можна на л1ках там обдурити, на продуктах. бо може хочеться щось з”1сти . А так1 витребеньки нащо старим.