П’ятниця , 19.04.2024

Київський “Автомайдан” сьогодні пікетував тернопільських податківців

Сьогодні під будівлею Головного управління ДФС у Тернопільській області відбулося недовготривале і небагаточисельне мирне зібрання.

piket2Розпочався захід із виступу Дмитра Карпа, який представився засновником громадської організації «Автомайдан Київ».

Виступаючий висунув вимогу закрити кримінальне провадження стосовно одного з сільськогосподарських підприємств Підгаєцького району Тернопільської області, повідомили у відділі організації роботи обласного управління ДФС.

Із представниками громадської організації «Автомайдан Київ», які вирішили захистити інтереси підприємства, зустрілися заступник начальника оперативного управління ГУ ДФС у Тернопільській області Олег Дурняк та начальник слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Тернопільській області Олег Буць.

Перемовини завершилися емоційними звинуваченнями представників громадськості у так би мовити незаконності дій податкової міліції.

Нагадаємо, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС в області проводиться розслідування у кримінальному провадженні за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах службовими особами одного з підприємств Підгаєцького району.

Підприємство у 2015 році здійснювало вирощування сільськогосподарських культур на значній кількості орендованих у громадян земельних ділянках (близько 1500 га). Зібраний підприємством урожай реалізовано, а кошти від реалізації приховано без відображення у бухгалтерському обліку та податковій звітності.

До бюджету від реалізації не сплачено жодної гривні податків, чим заподіяно державі збитки на мільйони гривень. Аналогічні дії службових осіб товариства, зумовлені бажанням збагачення за рахунок несплачених податків, вчиняються і у 2016 році, що підтверджено відповідними доказами, зібраними працівниками податкової міліції області.