П’ятниця , 29.03.2024

Начальник тернопільського Пенсійного фонду задекларував 11 об’єктів нерухомості

Ми продовжуємо інформувати наших читачів про статки тернопільських чиновників та можновладців, які опубліковані на сайті Національного агенства з питань запобігання корупції.

moskalyk12Сьогодні  об`єктом нашої уваги є начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області Ігор Москалик. Отже, згідно з е-декларацією пан Ігор володіє земельною ділянкою 0,06 га в Тернополі, квартирою площею 72,4 кв. метри в Тернополі, половиною квартири площею 50,5 кв. метри в Тернополі та двома гаражами в Тернополі площею 21 та 18 кв. метри.

Дружина Ігора Івановича має у власності, увага, 11 об`єктів нерухомості, в тому числі 4! (чотири) квартири (дві з яких в Києві), 4! (чотири)  гаражі та 3 (три) комерційних  нежитлових приміщення загальною площею 222,2 кв. метри. Таким чином  подружжя Москаликів володіє на двох п`ятнадцятьма об`єктами нерухомості, ринкова вартість яких близько 15 мільйонів гривень.

Крім того у сімейства є три автомобілі: «Фольксваген-пасат» -2001 року випуску, позашляховик «Хонда»-2008 року випуску та «ВАЗ-2107»-1991 року випуску. Проте, навіть не зважаючи на достатньо заможне  життя , пан Москалик без жодного докору сумління оформив житлову субсидію та отримав у 2015 році допомогу від держави на оплату комунальних послуг  в сумі 1901 гривня.

Як стверджують наші джерела, Ігор Москалик близько 25 років працював на різних посадах в органах соціальних служб,  а у «вільний  від роботи»  час, як «сумлінний державний службовець» займався і продовжує займатися комерційним будівництвом. Дружина декларанта – приватний підприємець. Її найчастіше можна зустріти на території, прилеглій до тернопільського автовокзалу в компанії валютних мінял, де вона вважається «своєю людиною». За неофіційною інформацією, до призначення пана Москалика на посаду керівника обласного пенсійного фонду також долучався  народний депутат України Ігор Побер, а він, як правило, будь-кого і «просто так»  на посади не пхає.

Джерело: “Часопис”