Середа , 24.04.2024

Тернополянам радять обережніше пересуватися вулицями міста

Синоптики застерігають про замерзання дощу та мокрого снігу на переохолодженій земній поверхні, що спричиняє таке явище, як ожеледь.

ozheledВ управлінні житлово-комунального господарства нагадують, що посипання тротуарів у Тернополі здійснюється у вигляді «хідників», тобто двома смугами, які охоплюють територію завширшки приблизно один метр. Не раціонально посипати тротуар на всю ширину, оскільки тоді посипальний матеріал перетворюється у болото, яке при настанні плюсових температур забиває каналізаційні мережі та перешкоджає стіканню талої води. Відтак комунальники просять  тернополян бути уважними при пересуванні містом та зважати на цю обставину. Не варто забувати про зимове взуття та спеціальну ходу.

Усіх учасників дорожнього руху комунальники просять бути максимально уважними та обережними, а при можливості – утриматися від поїздок.

Також вже вкотре наголошують: спрямовуйте свої звернення щодо доцільності позачергового посипання безпосередньо до управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР (у робочий час за номером телефону 52-58-48), на довідку міської ради (15-80) або у нашу «Електронну приймальню».

Довідка: Ожеледиця утворюється у вигляді склоподібного льоду або інею, якщо температура землі, дорожнього покриття, елементів дорожніх споруд, окремих предметів нижча, ніж -3 °C, а температура повітря різко збільшується з переходом від плюс 3 до мінус 5 °C за умов підвищеної (понад 90%) відносної вологості повітря (туман, мряка) або слабких дощових опадів. Ожеледиця з’являється першочергово, як правило, на ділянках (мостах, покритті ділянок доріг та вулиць), що проходять поблизу рік, каналів, боліт, озер та інших водойм).