П’ятниця , 19.04.2024

Тернопільський “білий дім” пікетують вже другий день поспіль

Після вчителів Васильківецької школи, які вчора пікетували “білий дім”, сьогодні акцію протесту влаштувати працівники Яблунівського санаторію.

piket3Працівники Яблунівського обласного комунального дитячого протитуберкульозного санаторію, який єдиний в області лікує від цієї недуги та видає атестати дітям, вийшли на пікет через чергове скорочення, яке означатиме закриття навчального закладу.

– Заклад скорочують з 80-ти до 50-ти ліжок, – каже медсестра Лілія Сидорук. – А школа з 50 дітей не може функціонувати, тому як навчальний заклад його скоро ліквідують. А яка мама захоче віддати дитину на лікування, якщо вона залишиться без середньої освіти. А лікування триває один місяць.

За словами працівників, в області зараз є близько 1100 дітей, які хворіють на туберкульоз. Це вже друге скорочення цього року – спочатку ліжок було 110. Зараз це єдиний заклад в області, який лікує дітей та видає атестати. Окрім цього, санаторій вже другий місяць працює без головного лікаря. Стільки ж часу працівникам не видають зарплати, пише “20 хвилин”.