Середа , 17.04.2024

Водій тернопільського підприємства скоїв смертельну аварію у сусідній області

Вантажівка з тернопільськими номерами у Вінниці збила насмерть дівчину, яка виходила з трамваю у четвер, 17 листопада, близько 9.00.

dtp21Аварія сталася на вулиці Соборній навпроти Торговельно-економічного інституту. Наразі проводять слідчі дії. Відомо, що водій вантажівки із написом “Молокія” — підприємець, пише 20 хвилин”.

За словами начальника прес-служби Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Ганни Олійник, загибла дівчина була співробітником пенітеціарної служби. Працювала психологом.

— Дівчина не вибігала з трамваю, а просто переходила дорогу, — розповідає очевидець трагедії, яка їхала разом із нею. — Чесно, я сама в шоці тому, що могла бути на її місці, якби трохи швидше вийшла з трамваю. Водій вантажівки просто летів на великій швидкості. Я одразу побігла в інститут, щоб викликали швидку.

Начальник прес-служби повідомляє, що, як пояснює водій, його машину занесло на слизькій ділянці дороги, тому йому не вдалося уникнути наїзду на пішохода. Чи був водій нетверезий, покажуть результати освідування. Його повезли у наркодиспансер для здачі крові на аналізи.

dtp22Начальник сектору безпеки дорожнього руху Анатолій Самусь розповів, що по Соборній не мають права рухатися будь-які авто, незалежно від того, вантажівка чи легкове. Виключення становлять тільки ті люди, які проживають на цій вулиці та представники підприємств, які, наприклад, обслуговують магазини. Але у них має бути документ, який підтверджує це.

Місце зіткнення — де лежить шапка загиблої. Тобто вантажівка після удару ще протягла жінку з десяток метрів.

Автомобіль належить ЗАТ «Тернопільський молокозавод», повідомили у регіональному сервісному центрі МВС в Тернопільській області.

Водій є працівником філії “Умань-молоко”, повідомили у центрі зв’язків з громадськістю ПрАТ «Тернопільський молокозавод». Авто, яким збили дівчину – машина доставки.

– Водій має кількарічний досвід саме водієм вантажного авто, – повідомили у центрі. – Перед виїздом усі водії проходять огляд медика. Інакше на маршрут їх не випускають.

Те ж стосується і авто – техогляд перед виїздом вантажівка також пройшла, запевнили на підприємстві. Що стосується самої аварії – чекатимуть офіційних результатів слідства.