П’ятниця , 29.03.2024

Жительку Тернопільщини покарають за неправдивий виклик поліції

Ввечері 26 листопада до Теребовлянських правоохоронців надійшло повідомлення від жінки, яка назвалася Сніжаною.

telefon1Вона повідомила про те, що  по центральній дорозі в селі Дружба їздить блакитний автомобіль марки Ліфан, водій якого перебуває в нетверезому стані.

На місце події виїхала група швидкого реагування Теребовлянського відділення поліції.

Інформація про нетверезого водія не знайшла підтвердження. Правоохоронці розшукали жінку, яка повідомила про нетверезого водія. Нею виявилася 25-річна жителька Микулинець, яка назвалася чужим ім’ям. Молодиця пояснила, що свідомо скоїла наклеп на колишнього чоловіка, аби помститися йому.

Бажання нашкодити благовірному обернулося для жінки адміністративною відповідальність за завідомо неправдивий виклик пожежної охорони, міліції, швидкої медичної допомоги або аварійних служб.

За дане правопорушення передбачене покарання у вигляді штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, повідомляють у секторі комунікацій Тернопільського обласного управління Національної поліції.

Правоохоронці закликають громадян не викликати спеціальні служби задля жарту, адже виїжджаючи на неправдиві повідомлення, вони можуть не встигнути вчасно надати допомогу тим, хто її реально потребує.