П’ятниця , 19.04.2024

Заступника прокурора Тернопільщини та чотирьох його спільників судять за великий хабар

Отримання хабара у великому розмірі інкримінують колишньому заступнику прокурора Тернопільської області та чотирьом його спільникам – трьом екс-посадовцям прокуратури та адвокату. 

sud111 листопада детективами Національного антикорупційного бюро України за погодженням із прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох екс-посадовців органів прокуратури Тернопільської області та адвоката.

Про це сьогодні повідомили у прес-службі НАБУ.

Зокрема, екс-заступника прокурора Тернопільської області звинувачують у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України («Одержання неправомірної вигоди у великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб»), а решті обвинувачених – колишнім керівнику та заступнику Тернопільської місцевої прокуратури, екс-прокурору Тернопільської місцевої прокуратури та адвокату – інкримінують пособництво у вказаному кримінальному правопорушенні, з кваліфікацією ч. 5 ст. 27 та ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Обвинувальний  акт складений за результатами досудового розслідування факту отримання службовими особами органів прокуратури Тернопільської області неправомірної вигоди (хабаря) у розмірі 12 тис. дол. США від мешканки Тернополя в обмін на закриття стосовно неї кримінального провадження.

За версією слідства, адвокат потерпілої вступив у злочинну змову з працівниками прокуратури задля створення умов, за яких заявник (мешканка Тернополя) була змушена вдатися до хабарництва. Після передачі коштів в повному обсязі кримінальне провадження стосовно зазначеної особи було закрито.

У разі доведення вини, обвинувачуваним може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна та позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадуємо, що досудове розслідування фактів вимагання неправомірної вигоди з боку працівників органів прокуратури Тернопільської області НАБУ розпочало на початку 2016 року. Наприкінці лютого в рамках розслідування було здійснено близько 40 обшуків.