П’ятниця , 29.03.2024

Львівське сміття “запахло” у Тернополі (ВІДЕО)

Львів’яни, які тривалий час розвозили тверді побутові відходи ледь не по всій Україні, тепер знайшли дорогу і на Малашівецьке сміттєзвалище.

smittia_lviv_ternopil_1Сміттєвози з львівськими номерами та львівським сміттям скинули сміття біля Малашівецького сміттєзвалищана на Тернопільщині.

Про це повідомляють громадські активісти, які виклали у мережу відповідні фото, – передає Ternopil.te.ua.

Уночі з 21 на 22 листопада дві сміттєперевізні машини скинули біля Малашівецького сміттєзвалища дві величезні купи львівського сміття. Водії діяли як справжні диверсанти.

Заїхали на сміттєзвалище з боку села Малашівці та не доїжджаючи до самого сміттєзвалища, скинули сміття на дорозі біля кар’єру.

Охорона, яка контролює периметр сміттєзвалища, не змогла їх затримати. У купах сміття є безліч чеків з львівських магазинів та супермаркетів, лікарняні документи, пакети з «Нової пошти» з львівськими адресами. Тобто, факт вивезення саме львівського сміття підтверджений на 100 %.

smittia_lviv_ternopil_2 smittia_lviv_ternopil_3

Таким чином, були вчинені дії, які несуть пряму загрозу екології краю. Сміття було викинуте поза полігоном, на територію, яка не призначена для цього, де не проводиться рекультивація. Порушена стаття 239 КК України.

Згідно екологічного права, за такі дії передбачене покарання відповідно до статті 239 Кримінального кодексу України «Забруднення або псування земель».

One comment

  1. думаю, вони і раніше туди не возили. просто до пори до часу ніхто не звертав на це уваги.