П’ятниця , 29.03.2024

На Тернопільщині двоє аферистів видавали себе за представників відомого агрохолдингу

Слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС в області проводиться розслідування у кримінальному провадженні за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах службовими особами одного з підприємств Підгаєцького району Тернопільської області.

dpsВказане підприємство у 2015 році вирощувало сільськогосподарські культури на орендованих у громадян земельних ділянках.

Зібраний підприємством урожай реалізовали, а кошти від реалізації приховали без відображення у бухгалтерському обліку та податковій звітності. До бюджету від реалізації не сплачено жодної гривні податків, чим заподіяно державі збитки на мільйони гривень.

Аналогічні дії службових осіб товариства, зумовлені бажанням збагачення за рахунок несплачених податків, вчинялися і у 2016 році, що підтверджено відповідними доказами, зібраними працівниками податкової міліції області.

Слід відзначити, що представники підприємства, укладаючи договори оренди земельних паїв, ввели селян в оману, позиціонуючи себе представниками великого агрохолдингу.

Привертає увагу і той факт, що площа орендованих земель становить близько 1500 гектарів, тоді як чисельність працюючих на підприємстві 1 особа – директор і він же головний бухгалтер.

Засновником сільськогосподарського підприємства, якому сотні селян надали для обробітку 1,5 тисячі гектарів, є особа, яка не має жодного відношення до аграрного бізнесу та «Мрії» зокрема.

З метою недопущення у 2016 році ведення тіньового аграрного бізнесу товариством Підгаєцького району та ухилення від сплати податків, податковою міліцією під процесуальним керівництвом прокуратури проведено відповідні слідчі дії, спрямовані на викриття та притягнення до відповідальності винних осіб, а також забезпечення відшкодування завданих державі збитків. Законність вказаних дій перевірено та підтверджено рішеннями суду.

Висвітлення в ЗМІ неправдивої інформації щодо вказаних подій є не що інше, як намагання вплинути на слідство з метою перешкодити у встановленні доказів злочинної діяльності та притягнення винних до кримінальної відповідальності.

Більше того, організатори протиправної діяльності намагаються підбурити селян до пікетування адмінприміщення Головного управління Державної фіскальної служби у Тернопільській області і блокування роботи державної установи, що є серйозним порушенням закону.