Четвер , 28.03.2024

Односельчани аграрного олігарха Гути пікетували Тернопільську ОДА

Вчителі із села Васильківці Гусятинського району, звідки походить аграрний олігарх Іван Гута, сьогодні, 3 листопада пікетували Тернопільську обласну державну адміністрацію.

shkola-piketВранці трудовий колектив спеціалізованої школи І-ІІІ ст. села Васильківці Гусятинського району побував на особистому прийомі в голови Тернопільської облдержадміністрації Степана Барни.

Вчителі, які вже півроку намагаються розв’язати конфлікт, який склався із директором їхньої школи, прийшли шукати розуміння у вищого керівництва.

За словами учасників акції протесту, їхня основна мета – усунути директора Світлану Байталюк з посади, адже працювати в таких умовах, які вона для них створила, просто неможливо.

– Аби якось вирішити цей конфлікт, ми вже неодноразово зверталися до районного управління освіти, до фінансової служби, до поліції, однак результатів це не давало, – розповідає вчитель історії та правознавства Галина Зрайчук. – В усіх відповідях, які отримували, йшлося про те, що в нас створена об’єднана територіальна громада і ми самі повинні вирішувати свої проблеми. А ми вже втомилися від безкінечного некоректного поводження з боку нашого директора. Вона часто поводиться неприпустимо щодо норм професійної етики – ображає вчителів, техпрацівників, робить зауваження щодо зовнішнього вигляду, критикує, пише безкінечні скарги на нас до управління освіти, зриває навчальний процес…

Сьогодні вчителі васильківської школи розповіли про свої проблеми голові Тернопільської ОДА Степанові Барні. Він зателефонував до голови їхньої об’єднаної територіальної громади Андрія Гайдаша й останній пообіцяв, що в понеділок до кінця робочого дня директор буде звільнена з посади і конфлікт буде розв’язано.

– Ми йому повірили, – кажуть вчителі, – а як воно буде, – побачимо.

Джерело: “НОВА Тернопільська газета”