П’ятниця , 29.03.2024

Поліція Тернопільщини ловитиме машини, які возять сміття зі Львова

Підстав порушувати кримінальне провадження щодо незаконного вивезення сміття у правоохоронців немає, – про це повідомив начальник Зборівського відділення поліції Микола Петрик.

smittia_lviv_ternopil_1Інформація про те, що вантажний автомобіль на львівських номерах привіз та викинув на території Тернопільської області сміття, надійшла до Зборівського відділення поліції 22 листопада.

На місце події виїжджала екологічна інспекція Тернопільської області та слідчо-оперативна група місцевого відділення поліції. При перевірці вони встановили, що поблизу  Малашівського  сміттєзвалища, а саме за півтора кілометра до нього, лежить приблизно 113 метрів кубічних сміття.

Під час перевірки побутових відходів виявили чеки з АЗС та магазинів, а також інші документи які видавалися на території Львівської області, повідомляють у секторі комунікацій Тернопільського обласного управління Національної поліції.

Експерти встановили масштаби та збитки, нанесені невідомими. Відповідно до висновків екологічної інспекції, сміття займало приблизно 0,013 гектарів земельної площі, а сума збитків становить 554 гривні.

За словами Миколи Петрика, кримінальне провадження вони не порушували, бо сміття не несло жодної загрози людям та довкіллю. Подія внесена до журналу єдиного обліку про скоєнні злочини та правопорушення.     В діях невідомих осіб слідчі вбачають лише ознаки адміністративного правопорушення.

Правоохоронці розшукують зловмисників та опрацьовують відео з камер спостережень, аби встановити автомобіль. Відповідно до розпорядження начальника ГУНП в Тернопільській області Олександра Богомола, на Львівській трасі посилено пост для контролю за автодорогою і для того, що уникнути подібних незаконних завезень сміття.