П’ятниця , 29.03.2024

Тернопільські водолази виявилися злісними браконьєрами

130 сіток та велику кількість риби виявили правоохоронці у працівників рятувальної станції, що працює на Тернопільському озері.

brakonierОбвинувальний акт щодо незаконного зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом слідчі Тернопільського відділення поліції скерували до суду.

За словами слідчої Мар’яни Серединської, факт браконьєрства працівники поліції зареєстрували ще на початку березня цього року.

До них надійшло повідомлення від активістів громадської організації “Скеля” про те, що на Тернопільському ставі зі сторони дальнього пляжу невідомі сітками виловлюють риб. Любителів “тихого” полювання тернополяни піймали на “гарячому”.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група. При огляді території рятувальної бази правоохоронці виявили 130 сіток, підводну ракету та раколови. Зі ставу витягнули сітку з уловом. Там було кілька кілограм риби, а саме: судак, щука, плітка, карась, сріблястий окунь та 17 раків.

Відповідно до підрахунку слідчих сума збитків, нанесених КП «Об’єднання парків культури і відпочинку м. Тернополя», становить більше дев’яти тисяч гривень.

Браконьєрами виявилися працівники рятувальної бази, але жодних документів на дозвіл вилову у них не було. Окрім цього, Тернопільський став належить до заповідного фонду парку “Загребелля” і вилов риби незаконними методами заборонений.

Як каже Мар’яна Серединська, працівники рятувальної станції стверджували, що їхні сітки призначені для діставання утоплеників. Аби підтвердити чи спростувати ці слова правоохоронці передали вилучене на експертизу в рибінспекцію. Проте жодних заключень ніхто не надав. Відмовилися працівники рибінспекції встановлювати і суму збитків, придумуючи різні відмовки. Тому слідчі до проведення експертних висновків запрошували інших компетентних фахівців.

Браконьєрам оголосили підозру відповідно до статті 249 частина 1 ККУ. Їхню подальшу долю повинен вирішити суд, повідомляють у секторі комунікацій Тернопільського обласного управління Національної поліції.