П’ятниця , 29.03.2024

У Тернопільському районі підбили підсумки місцевих виборів

У неділю, 6 листопада, відбулися перші вибори старост у селах Байковецької об’єднаної територіальної громади Тернопільського району. 

vybory2Байковецька об’єднана територіальна громада утворилася в серпні 2015 року. До її складу ввійшли Шляхтинці, Гаї Гречинські, Лозова, Курники, Стегниківці й Дубівці.

Участь у виборах взяли майже дві тисячі мешканців, пише “Галас”.

Відтак старостою села Шляхтинці стала 43-річна Ірина Перенс. До цього часу 25 років працювала завідуючою місцевого дитячого садочка.

За неї віддали голоси 169 виборців із 382, що взяли участь у голосуванні. На виборах старости села балотувалися чотири кандидати.

У Гаях Гречинських з невеликим відривом переміг 59-річний Роман Каліщук. Кандидатів на старосту села було двоє. Роман Антонович родом із Стегниковець, перед тим, як стати кандидатом у старости, був безробітним.

Як у Гаях Гречинських, так і в Шляхтинцях про Романа Антоновича і про Ірину Йосипівну відгукуються лише позитивно. За словами мешканців, вони займають активну позицію і з ними буде легко й добре працювати.

У селі Стегниківці на вибори пішли чотири кандидати, але з великим відривом перемогла 30-річна Марія Савицька.

На виборах у Лозовій участь брали три кандидати й перемогу отримав колишній сільський голова 58-річний Петро Олійник.

Вибори у селі Курники пройшли без конкуренції, адже там був лише один кандидат, який, власне й став старостою – 59-річний Володимир Гуль. До цього часу він був виконуючим обов’язки старости Лозови і Курників.

В Дубівцях перемогу здобула 43-річна Оксана Козіброда, діловод Дубовецької сільської ради. Загалом у виборах брали участь три кандидати.