Четвер , 25.04.2024

За бюджет Тернопільщини проголосували усі, крім Барни

Тернопільська обласна рада затвердила бюджет області на 2017 рік в обсязі 5,5 мільярда гривень.

Депутати прийняли обласний бюджет на 2017 рік. Проект головного фінансового документу області представив депутатам директор департаменту фінансів облдержадміністрації Степан Скибиляк.

На наступний рік визначені доходи обласного бюджету у сумі 5,5 мільярда гривень, повідомляє прес-служба Тернопільської обласної ради.

Розрахунковий показник на галузь освіти складає 440,8 мільйона гривень, у тому числі освітня субвенція – 146,7 мільйона. Обсяги видатків на охорону здоров’я становить 684,7 мільйона гривень, у тому числі кошти медичної субвенції – 619,4 мільйона.

Обсяг видатків на утримання бюджетних установ, підпорядкованих департаменту соціального захисту населення та на здійснення соціальних виплат найуразливішим  категоріям населення складає 51,6 мільйона гривень (без урахування  субвенцій з державного бюджету). Обсяг видатків на галузь культури та мистецтва  визначено у сумі 74,9 мільйона гривень, на фізичну культуру та спорт – 20,2 мільйона.

На реалізацію місцевих програм передбачено майже 32 мільйона гривень.

Після докладного обговорення, внесення пропозицій депутати прийняли обласний бюджет на 2017 рік. За проголосувало 49 депутатів із 50 присутніх.

Голова Тернопільської ОДА Степан Барна у момент голосування не був присутній у залі, тож не зміг підтримати обласний кошторис. Пізніше у соціальних мережах Степан Барна повідомив, що протокольно його голос буде внесений “за” бюджет.