Четвер , 28.03.2024

Житель Тернопільщини спочатку вбив п’ятирічного хлопчика, а потім повернувся і зарізав матір (ФОТО)

Вбивця відсидів вісім з половиною роки. Вийшов із в’язниці в червні і вже наробив біди.

187

Сів за вбивство п’ятирічного хлопчика, але вийшов за законом Савченко. Через чотири місяці знову забрав життя – тепер уже у матері вбитої раніше ним дитини.

Нагадаємо, що чоловік 5 жовтня 2007 року, коли йому було 22 роки, у селі Мала Лука Гусятинського району після сварки зі співмешканкою вбив її п’ятирічного сина. Спочатку він двічі кинув дитину головою до підлоги, аби той перестав плакати. З похмілля з мертвим хлопчиком він пішов до сусідки, а потім, аби приховати сліди злочину, прив’язав до тіла дитини каменюку та викинув у криницю. За цей злочин суд позбавив його волі на 14 років.

Жінка пробачила вбивство свого сина і вийшла заміж за вбивцю, коли він відбував покарання у місцях позбавлення волі. Проте не дочекалася його повернення і почала жити з іншим.

За словами начальника Головного управління поліції в Тернопільській області Олександра Богомола, відсидів вбивця лише вісім з половиною років і 30 червня цього року вийшов на волю за законом Савченко. Оселився там, де скоїв перше вбивство – у будинку дружини у селі Мала Лука. Вона дозволила, оскільки жила зі своїм новим співмешканцем у сусідній області.

Час від часу жінка приїздила до законного чоловіка в гості, разом випивали. Після однієї з поїздок вона зникла.

Правоохоронці Гусятинщини почали розшукувати зниклу 42-річну Олену Вуздеревич 6 грудня. Жителька села Мала Лука 1 грудня вийшла з дому і не повернулася, – про це повідомив дільничого місцевий сільський голова.  Про її місце перебування не знав ніхто. До пошуків загиблої були залучені співробітники кількох відділень та відділів поліції, рота спецпризначення “Тернопіль”, рятувальники, водолази та кінологи.

У ході слідчо-оперативних заходів правоохоронці запідозрили, що до зникнення жінки причетний її офіційний чоловік. Він казав, що бачив дружину, але стверджував, що вона поїхала до родичів.

Проте дев’ятого грудня він у всьому зізнався. Сказав, що будучи напідпитку, почав ревнувати до нового співмешканця. Розгорілася сварка і він її зарізав, тіло розчленував ножем, спакував у два мішки та викинув у річку Збруч.

Наразі оперативники знайшли лише тулуб жінки. Пошуки інших частин тіла продовжуються.

З вбивцею поліцейські проводять слідчі дії. Його майбутнє вирішуватиме суд.