Четвер , 18.04.2024

Знайшовся покупець на 6 цукрових заводів Тернопільщини

Німецька компанія Pfeifer & Langen стала щасливим володарем шести цукрових заводів в Україні.

1“Так, ми купуємо ці шість заводів”, – сказав агентству “Інтерфакс-Україна” представник ТОВ “Радехівський цукор” Віталій Сікорський.

За його словами, після банкрутства агрохолдингу “Мрія”, власником якого, як і компанії “Т-Цукор” виступала сім’я Гут, майно цукрових заводів виступало заставою за кредитами “Промінвестбанку” і перейшло у власність банку.   “У кризовий для підприємств галузі період, банк знайшов оптимальне рішення для підтримки бізнесу – виробничі потужності цукрових заводів перейдуть профільному інвесторові”, – додав він.

До складу компанії “Т-Цукор” входили Борщівський, Бучацький, Збаразький, Козівський, Лановецький та Хоросковскій цукрові заводи (Тернопільська обл.), А також завод “Городенка” (Івано-Франківська обл.).

“Ми неодноразово заявляли, і я хочу ще раз підкреслити, що цукровий холдинг” Т-Цукор “юридично ніколи не входив до складу” Мрія Агрохолдинг “, а безпосередньо належав родині Гут”, – повідомив фінансовий директор “Мрія Агрохолдинг ” Тон Хулс. За його словами, продаж заводів жодним чином не вплине на роботу агрохолдингу і на процес реструктуризації боргу “Мрії”, і компанія ніяк не залучена в процес продажу.   Pfeifer & Langen є великим європейським виробником цукру. Компанія, зокрема, володіє цукровими заводами в Німеччині, Польщі, Румунії, Італії, Угорщини, Словенії, Чехії та Україні. В Україні їй належить Радехівський цукровий завод (Львівська обл.) І ТОВ “Чортківський цукровий завод” (Тернопільська обл.).