Вівторок , 23.04.2024

Митрополит Василь Семенюк відвідав село, у якому “партизанив” у радянські часи

19 грудня, в день празника св. Отця Миколая Мирликійського Чудотворця, Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк), здійсний архипастирський візит на парафію УГКЦ с. Котузів, Теребовлянського району.

Котузів СеменюкМитрополит привітав вірних зі святом та закликав кожного наслідувати чесноти св. Миколая Чудотворця. Архиєрей описав чуда, які ставалися за життя святителя та після його смерті.

“Цей чоловік постійно перебував у Божій благодаті і сьогодні є джерелом Божих ласк для кожного потребуючого”. – зазначив Василій Семенюк.

У празничному святкуванні взяв участь декан Зарваницький о. Володимир Топоровський, економ Тернопільсько-Зборівської архиєпархії о. Володимимр Фірман та священики деканату.

Котузів СеменюкВ кінці настоятель храму о. Володимир Захарків подякув Арихєрею за молитву та благословення, повідомляє прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

Зазначимо, що у радянські часи, коли УГКЦ була в підпіллі, Василь Семенюк, починаючи з 1975 року, таємно організовував релігійну діяльність у Зарваниці Теребовлянського району та навколишніх селах.

Тож постійно таємні Богослужіння Василь Семенюк проводив і у селі Котузів, яке розташоване за 5 км від Зарваниці.