Четвер , 28.03.2024

На жителя Тернопільщини, якого застрелили у Княжичах, хочуть «повісити» вбивство чотирьох поліцейських

Стрілянина у Княжичах, що під Києвом, досі викликає масу питань, як у правоохоронців, так і журналістів та пересічних громадян. Хто ж вбив п’ятьох людей?

141Генпрокуратура спільно з верхівкою Нацполіції України придумали «геніальну» версію – кулі зрешетили, як у бойовиках. А винним у стрілянині, схоже, роблять нашого земляка, покійного КОРДівця Віталія Валецького з Кременеччини.

В.о. голови Національної поліції України Вадим Троян заявив, що під час бійні в Княжичах під Києвом в ніч на 4 грудня всіх копів в машині Держохорони розстріляв один і той же чоловік. Про це повідомляє телеканал “112 Украина.

“Є двогодинні записи розмов, де поліцейські сидять в засідці і доповідають. Вони були в недобудованому будинку, чекали нападу на сусідній будинок. Кому вони доповідали і на який будинок планували здійснити напад бандити, я вам сказати не можу, поки йде розслідування”, – заявив В.Троян.

Він сказав, що на цьому тижні буде завершено службове розслідування в МВС і передано в Генпрокуратуру.

Як повідомляє Погляд, на питання журналістів, хто може опинитися на лаві підсудних за підсумками розслідування, Троян відповів, що стріляла по поліцейським одна людина. “Стріляла одна людина і вона померла”, – зазначив Троян.

Іншими словами, це означає, що, за версією керівника Нацполіціі, машину з поліцейськими Держохорони і з затриманими ними поліцейськими розвідниками розстріляла всього одна людина, зрешетила авто в кращих традиціях американських бойовиків “Командо” і “Рембо”. Але і його вбили. Йдеться, по всій видимості, про старшого в групі Корд майора Віталія Валецький, який загинув в Княжичах.

При цьому, ходять наполегливі чутки, що тіло майора знайшли далеко від місця перестрілки. Крім того, за ще однією версією, поламані пальці одного зі співробітників Держохорони означають, що у нього, вже загиблого, з рук виривали пістолет, щоб потім інсценувати поранення з цієї зброї одного з КОРДівців (мовляв, ті відкрили у відповідь вогонь). Але, якщо вірити цим чуткам, інсценування пройшла невдало …

Так чи інакше, але якщо всі смерті “повісять” на загиблого Віталія Валецького, то це означає, що ніхто з тих, що вижили,  учасників бійні в Княжичах не понесуть покарання.

Нагадаємо, в ніч з 3 на 4 грудня в селищі Княжичі Броварського району сталася перестрілка між співробітниками поліції, в результаті якої загинули 5 правоохоронців. Група затримання карного розшуку та спецпідрозділу КОРД очікувала в покинутому будинку грабіжників, коли в одному з будинків спрацювала сигналізація. На місце приїхав наряд держслужби охорони, який затримав поліцейських, прийнявши їх за грабіжників. Група захоплення вирішила, що співробітників розвідки захопили злочинці – сталася перестрілка, в результаті якої загинули двоє співробітників ДСО, двоє поліцейських-розвідників і співробітник спецпідрозділу КОРД, який входив до групи захоплення.