Вівторок , 16.04.2024

На скільки зросте зарплата працівників бюджетної сфери з 1 січня 2017 року?

У зв’язку з підвищенням мінімальної заробітної плати до 3200 гривень з нового року зросте зарплати у всіх працівників бюджетної сфери.

Із 1 січня 2017 року зарплати працівників бюджетної сфери зростуть по всій тарифній сітці

Оклади працівників бюджетної сфери з 1 січня 2017 року зростуть по всій тарифній сітці – від 350 грн до 1200 грн в залежності від розряду працівника.

Про це на селекторній нараді щодо підвищення рівня мінімальної зарплати з 1 січня 2017 року заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

«З 1 січня іде повне підвищення окладів працівників бюджетної сфери по всій тарифній сітці. Оклади зростуть від 350 до 1200 грн в залежності від розряду працівника. Тому всі розмови про те, що відбудеться якась «зрівнялівка» – це міф. Зарплати зростуть по всій тарифній сітці, як для менш кваліфікованих, так і для висококваліфікований працівників», – сказав він.

Віце-прем’єр-міністр також наголосив, що жодних підстав для переведення працівників як бюджетної, так і не бюджетної сфери на сьогодні немає. За  його словами, не може бути такого , щоб висококваліфіковані працівники переводилися на 0,5 чи 0,75 ставки. Жодних підстав для кроків щодо переведення працівників бюджетної сфери, так і не бюджетної сфери на сьогодні немає.

Лише в Державному бюджеті України на 2017 рік додатково передбачили на оплату праці у бюджетній сфері 40 млрд грн, зазначив Павло Розенко.