П’ятниця , 29.03.2024

На Тернопільщині поліцейські не тільки розливали горілку, але й змусили працювати на себе 40 підприємців

Стала відома схема, за якою борщівські поліцейські реалізовували власноруч виготовлені горілчані напої.

gorilka2Внутрішня безпека поліції області встановила причетність до злочинного «бізнесу» трьох працівників Борщівського відділу поліції та двох цивільних осіб.

У зловмисників вилучено фальсифікату – спиртного і тютюнових виробів – майже на 300 тисяч гривень та устаткування на 1 мільйон гривень. Про це повідомляє прес-служба Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України

Один з начальників секторів Борщівського відділу поліції разом з двома підлеглими вигадали план реалізації сурогатної алкогольної продукції на території району. 30-річний капітан поліції дав вказівку своїм інспекторам провести тотальну перевірку суб’єктів підприємницької діяльності у сфері торгівлі продуктами харчування, в тому числі і алкоголем. При виявлені порушень правоохоронці вимагали та отримували хабарі від підприємців, а пізніше – почали примушувати власників крамниць реалізовувати горілчані вироби, які самі їм доставляли.

gorilka3Зловмисники, використовуючи службове становище, змусили 40 місцевих підприємців збувати на своїх торгівельних об’єктах сурогат з підробленими акцизними марками.

Наприкінці жовтня цього року головний фігурант групи – начальник сектору поліції – був звільнений з правоохоронних органів, не пройшовши переатестацію.

Під час слідчих дій було виявлено і вилучено 440 пляшок алкогольних напоїв в асортименті з підробленими акцизними марками, 17 поліетиленових пакетів з горілкою ємністю по 10 літрів, майже 1200 літрів етилового спирту, 250 літрів спиртосуміші, майже тисячу підроблених акцизних марок, ксерокс для їх виготовлення, чорнові записи та понад 200 пачок сигарет з підробленими акцизами. Загальна вартість виявленого складає майже 300 тисяч гривень.