П’ятниця , 19.04.2024

На Тернопільщині “слуга народу” займався сутенерством і розбещенням неповнолітніх

35-річному депутату Почапинецької сільської ради Тернопільського району оголосили підозру у розбещенні неповнолітньої особи, звідництві для розпусти, розповсюдженні дитячої порнографії та втягненні у проституцію. Суд виніс ухвалу про цілодобовий домашній арешт для підозрюваного. 

714-річна школярка з Рівненщини познайомилася в соцмережах із користувачем на ім’я «Роман Шухевич». Спочатку переписувалися, далі обмінялися телефонами. Тривало спілкування близько п’яти місяців.

– Теми для розмов та обговорення дорослий чоловік, в котрого є сім‘я і двоє малолітніх дітей,  обирав надто відверті, як для віку своєї співрозмовниці, адже добре відав, що вона неповнолітня, – розповів слідчий Тернопільського відділу поліції Мирон Шеремета. – Школярка стала довіряти незнайомцеві, а він, скориставшись цим, почав здійснювати на жертву психологічний тиск, вимагаючи, аби школярка надіслала йому фото порнографічного характеру.  У відповідь через ммс-повідомлення кидав свої інтимні кадри.

Отримавши бажане, 35-річний житель Почапинець пішов ще дальше – став вимагати, аби школярка зняла відео, де вона вступає в інтимні стосунки зі ще однією дівчиною. На що неповнолітня категорично сказала «ні».  Вже через деякий час директор школи викликав до свого кабінету школярку з матір’ю і попередив про відрахування з навчального закладу. Причиною стали розміщені в соцмережах інтимні фото дівчинки, які вона надсилала збоченцеві.

«Влад Котик» – під таким іменем знали розпусника інші три жертви.  Лиходій через соціальні мережі знайомився з молодими панянками, пропонував їм зустрітися, спонукав до статевих стосунків, які записував на відео. Згодом відзнятий матеріал використовував для шантажу, аби змусити дівчат займатися проституцією.

Зловмисникові оголошено підозру у порушенні одразу чотирьох  статей Кримінального кодексу України: частини першої статті 156 – розбещення неповнолітньої особи, частини четвертої статті 301 – примушування неповнолітньої особи до участі у створенні зображень порнографічного характеру та їх розповсюдження, частини другої статті 302 – звідництво для розпусти з метою наживи та частини другої статті 303 – втягнення в зайняття проституцією кількох осіб з використанням шантажу. Триває досудове розслідування, повідомили в секторі комунікації НП  Тернопільської області.