П’ятниця , 29.03.2024

На Тернопільщині чоловік лише на третій день зізнався у вбивстві власної дружини

Лише на третій жорстокий зловмисник зізнався та розповів про обставини вбивства своєї дружини.

mala-luka3Більше двох днів вбивця з Малої Луки Гусятинського району морочив голову правоохоронцям, вказуючи різні місця, де сховав тіло своєї вбитої дружини. Спочатку стверджував, що закопав її на сміттєзвалищі, потім переконував, що кинув у криницю, а також вивіз у поле.

Усі ці версії відпрацьовували слідчі, на що пішло чимало часу. Лише на третій день вбивця зізнався, що кохану дружину розчленував та викинув у річку Збруч.

Інформацію про зниклу жінку, 1974 року народження, правоохоронці Гусятинщини зареєстрували 5 грудня.

– При виїзді слідчо-оперативної групи на місце події поліцейські провели детальний огляд помешкання, – розповідає старший слідчий в особливо важливих справах СУ ГУНП в Тернопільській області Андрій Дзюрбель. – В процесі огляду ми виявили сліди, які вказували, що потерпіла могла загинути насильницькою смертю.

Три дні правоохоронці розшукували зниклу безвісти. У п’ятницю, 9 грудня, оперативники витягнули з річки мішок з жіночим тулубом. Його віднесло течією за півтора кілометри від місця, вказаного вбивцею. Наступного дня водолази знайшли ще один мішок, в якому знаходилися руки, ноги та голова жінки.

Підозрюваний зізнався, що приревнував дружину до її нового співмешканця, коли почув, як вона з ним розмовляла по телефону.

– Я взяв ніж і вткнув їй у шию, – розповідає підозрюваний. – Вона не сподівалася, впала на землю непритомна і вже не подавала ніяких ознак життя. Я ще трішки постояв, вона не ворушилася.

Розчленовував чоловік жінку звичайним кухонним ножем. За словами старшого оперуповноваженого в особливо важливих справах УКП ГУНП в Тернопільській області Олександра, під час допиту стало відомо, що частини тіла він розпакував у два мішки та виніс до річки. Одяг дружини та свій, а також килим, на якому лежала жінка – спалив. Хату вимив, помився сам та пішов спати.

– Працівники поліції під час огляду будинку, де проживав підозрюваний, зняли підлогу і виявили під нею сліди бурого кольору, схожі на кров. Їх було дуже багато і стало зрозуміло, що розчленовував труп він безпосередньо за місцем проживання.

Чоловік вийшов на волю за Законом Савченко 30 червня. В місцях позбавлення волі він відбував покарання за вбивство п’ятирічного сина потерпілої. Суд йому присудив 14 років за ґратами, але відсидів лише вісім з половиною років.

Сьогодні вбивця затриманий відповідно до статті 208 КПК України і перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Його подальша доля у руках суддів, повідомляють у секторі комунікацій Тернопільського обласного управління Національної поліції.

У жінки залишилося сиротами двоє дітей – семирічний хлопчик та дівчинка восьми років.