П’ятниця , 29.03.2024

Вифлеємський Вогонь Миру мандрує Західною Україною (ФОТО)

Передріздвяна акція «Вифлеємський Вогонь Миру» – це чудова щорічна християнська традиція, яку реалізовують молодіжні скаутські організації по всьому світу. Акція полягає у поширенні символічного вогню, запаленого у Вифлеємі, в місці народження Ісуса Христа.

Цей вогонь – символ світла, тепла, миру, злагоди і сподівання. Він мандрує різними країнами, долаючи кордони і єднаючи християн у переддень Різдва Христового.

Вже багато років поспіль доставляють Вифлеємський Вогонь Миру і в Україну. У нас акцію підтримує «Національна скаутська організація України – Пласт».

Цьогоріч пластунам у їхній місії посприяв Агрохолдинг «МРІЯ». Компанія долучилася до поширення Вифлеємського Вогню Миру на усій території своєї присутності, а це – 6 областей Західної України: більш ніж 300 сільських громад у 50-ти районах.

Вогонь Миру передають у церкви, лікарні, школи, різні установи та адміністрації. Компанія «МРІЯ» взяла на себе усі транспортні витрати, пов’язані із розвезенням вогню, а також виділила близько 100 тис. грн. для виготовлення спеціальних атрибутів – дерев’яних лампадок, в яких передається вогонь, додаткових свічок, пам’ятних календарів та інформаційних буклетів.

У Тернопільській області вже прийняли Вифлеємський Вогонь Миру громади Шумщини, Бережанщини, Підгаєччини, а також Козівський, Теребовлянський, Гусятинський, Волочиський, Шумський райони. Приймуть вогонь  з рук пластунів і усі  райони краю. Паралельно Вогонь прямує і в сусідні області – Хмельницьку, Чернівецьку, Івано-Франківську, Львівську та Рівненську.

До дійства долучаються представники духовенства на місцях, школярі, їхні вчителі, сільські старости, активісти та просто небайдужі християни, які приймають Вогонь Миру, а разом з ним – світлу радість Різдвяного дива, надію на краще майбутнє, віру в мир і добро.

«Ця акція має на меті єднання усього християнського світу та несе мир, радість і, зокрема, братерство в українські громади, що зараз вкрай потрібно нашому суспільству, – зазначив Василь Мартюк, директор Благодійного фонду Агрохолдингу «МРІЯ». – Вифлеємський Вогонь Миру пластуни уже передали і на Схід, в зону АТО, де він потрібен особливо, щоб зміцнити дух наших захисників, і щоб до них теж прийшло справжнє Різдво. Окрім цього, акція сприяє також поширенню та популяризації самого «Пласту» – скаутської громадської організації України, яка займається патріотичним вихованням молоді».

Окрім акції «Вифлеємський Вогонь Миру», Компанія «МРІЯ Агрохолдинг» підтримала реалізацію ще цілого ряду соціальних проектів у сфері духовності. Так, «МРІЯ» спрямувала протягом 2016-го року 2,3 млн грн. соціальної допомоги на духовні ініціативи місцевих громад. За ці кошти на території шести областей були не лише відремонтовані церкви, каплиці, а й упорядковані святині, придбана необхідна атрибутика, тощо. А одним із наймасштабніших за рік у напрямку духовності став проект «Зелені Свята» – благодійну допомогу від «МРІЇ» отримали усі релігійні громади на території присутності Агрохолдингу, загальний бюджет проекту сягнув 835 тис. грн.