П’ятниця , 19.04.2024

Водою з кранів тернополяни можуть сьогодні змити із себе гріхи (ВІДЕО)

Ті, хто не пішли занурюватись у відкриту водойму, можуть помитися освяченою водою прямо у своїх помешканнях. Адже на Водохреща вода з кранів надзвичайно цілюща.

Традиційно у Тернополі священики освячували воду на всіх насосних станціях.

Спершу воду освятили на водопровідній насосній станції №4, що розташована на вулиці 15 квітня.

– На Йордан вода має особливі цілющі властивості, тому уже традиційно цей день священники освячують воду на тернопільському водозаборі, – каже міський голова Сергій Надал. – Щоб кранах тернополян також текла освячена вода і змивала усе негативне, приносила добро і здоровʼя. І, щоб люди, які немічні і не мають піти до церкви, теж мали можливість отримати освячену воду в себе безпосередньо в крані.

Також міський голова зазначив, що приємним є той факт, що кожного року чин освячення води проводять священники усіх конфесій. Це вказує на те, що Тернопіль є єдиною громадою і духовним центром України.  Після цього воду освятили на водозаборі “Тернопільському”, який розташований у селі Біла.

– Це уже восьмий рік поспіль ми освячуємо воду, – каже директор КП “Тернопільводоканал” Володимир Кузьма. – Таку традицію підтримують і колеги з інших міст, повідомляє “20 хвилин”.